Choose another country or territory to see the content that is available where you are and shop online

De vanligste spørsmålene

1

Hva er MonthlyCup laget av?

Koppene er lagd av 100% høy kvalitets silikon.

Blue Sapphire, Pink Topaz og Black Pearl inneholder opp til 1 % vegansk pigmentpasta, laget av medisinsk silikon (øvrig innehold er samme silikon som de gjennomsiktige koppene).

Mikroposen er lagd av mikrotålig plast.
2

Hvor er koppene produsert?

Sverige - selvfølgelig! MonthlyCup er den enste menskoppen laget av silikon som produseres her og det er vi veldig stolte av å si. Bærekraftige forhold hele veien!
3

Hvordan skal jeg oppbevare min menskopp?

Menskoppen kommer sammen med en tøypose lagd av økologisk bomull. Når du ikke bruker din kopp kan du oppbevare den i tøyposen.
4

Hva betyr det at dere har størrelsegaranti?

Siden vi alle er forskjellige har vi valgt at ha størrelsegaranti. Det betyr at fra det du bestilt din kopp fra hjemmesiden vår så har du 6 månader at prøve den ut. Finner du ut alt ettersom tiden går at du trenger en mindre eller større kopp så bytter vi ut koppen du har uten noen ekstra tillegg. Størrelsegarantien gjelder kun for et byte og per betald menskopp (dette betyr at ved tilbud og lignende så bytter vi en kopp, hvis du brukt et "dobble- tilbud" gjelder det også for en kopp)

Hvis du ønsker å benytte deg av din størrelsegaranti så sender du en mail til info@menskopp.se og forteller oss dette, husk å oppgi ditt ordernummer som du skal ha fått i din bekreftelse- email når du bestilte din kopp. Der etter får du vidare instruksjoner.

NOTABENE:
- Limited Edition koppen Black Pearl kan kun byttes til transparant kopp hvis størrelsegarantien benyttes.
- Størrelsesgarantien utstedes for Startkit og Ultimatekit.
5

Hvordan vet jeg hvilken størrelse jeg trenger?

MonthlyCup er tilgjengelig i tre størrelser og vi ser an på hvor rikelig du blør.

Min: er for de aller første årene med mensen
Normal: er for deg med lett til rikelig menstruasjonsmengde (passer de aller fleste)
Plus: er for deg med svært rikelig menstruasjonsmengde.

Ettersom vi alle er forskjellige så har vi størrelsegaranti. Ønsker du mere informasjon så kan sende en mail til info@menskopp.no

NOTABENE:
- Limited Edition koppen Black Pearl kan kun byttes til transparant kopp hvis størrelsegarantien benyttes.
- Størrelsesgarantien utstedes for Startkit og Ultimatekit.
6

Kjenner man den?

En menskopp i rett størrelse og som er plassert riktig skal ikke lekke eller føles i det hele tatt.
7

Hvordan vet jeg at jeg kan bruke en menskopp?

De aller fleste kan bruke menskopp. Er du veldig sensitiv og ikke kan bruke tampong så kan det være sånn at menskopp fungere mye bedre. En menskopp samler opp mensvæsken i stedet for at absorbere den som en tampong gjør. Har du flere spørsmål eller trenger hjelp så ikke nøl med å kontakte oss! Du finner oss på facebook, info@menskopp.se eller 0200 - 125 065.
8

Hvor ofte må jeg tømme den?

Det spørs på hvilken størrelse du bruker og på hvor mye du blør. De aller fleste trenger bare å tømme koppen 2 ganger/dag, men har du kraftige blødninger så kan det være sånn at du må tømme litt hyppigere de dager du blør som aller mest. Men du bør ikke la koppen sitte inne i kroppen mer enn 12 time av gangen før du tar den ut å rengjører den.
9

Jeg har veldig lett for å få soppinfeksjon, kan jeg bruke menskopp?

Menskoppen tørker ikke ut slemhinnene og forstyrrer ikke den naturlige PH-verdien i underlivet. De aller fleste som pleier ha problemer med soppinfeksjoner synes det blir bedre med menskopp. Var nøye med at bruke en pH-neutral såpe, altid ha rene hender når du håndterer koppen. Får du en soppinfeksjon når du bruker din menskopp så pleier den vanligste årsaken være den at du fått in såperester i skjeden.
10

Misfarging

Din menskopp kan bli litt misfarget etter hvert, grunnet hemoglobinet som finnes i blod. Hvis du skyller din kopp i kaldt vann før du rengjører den så minsker du risikoen for misfarging. Du kan også skrubbe koppen forsiktig med en myk børst og litt såpe, men misfarging påvirker ikke koppens funksjon og er naturlig.
11

Det er veldig vanskelig å føre inn koppen, hva skal jeg gjøre?

En av fordelene med å bruke menskopp er at den ikke absorberer opp det "naturlige" glidemiddelet som for eksempel tamponger kan gjøre, det gjør at koppen pleier være enklere å føre inn. Du kan bruke vann eller vannbasert glidemiddel for å gjøre innsettingen enklere. Å få til teknikken helt knirkefritt kan ta litt tid å krever trening og tålmodighet. Men det er vel verdt det når du får det til - det sverger vi på!
12

Det er vanskelig å få ut koppen, hvordan skal jeg gjøre?

Hvis det er vanskelig å få ut menskoppen så anbefaler vi deg at ta en pause, puste dypt og prøv å slappe av. Musklene blir mer anspent hvis du stresser og gjør det hele mye vanskeligere. Koppen kan ikke forsvinne oppi skjeden din og du kan bruke den opptil 12 timer så får du det ikke til med en gang så er det ikke noen stress.
Om du føler at koppen har beveget seg litt oppover så kan du sette deg i en squat posisjon å kryste litt for å få tak på koppen. Husk å bryte undertrykket som dannet, dette gjør du enklest ved å skyve inn et finger å klemme til koppen.
13

Hva skal jeg gjøre hvis koppen ikke åpner seg opp?

En menskopp som ikke bretter seg ut ordentlig kan årsake lekkasje og bevege seg. Når koppen har brettet seg ut ordentlig dannes et undertrykk, og med kombinasjon av dine muskler som gjør den koppen sitter på plass.

For at sikkerstille at koppen brettet seg ut så kan du bruke noen av disse tipsen etter at du ført den inn.
- Vri litt på koppen
- Kryste litt å dra forsiktig i piggen
- Eller ta en ren finger og føre langs kanten på koppen
Det finnes mange forskjellige brette teknikker, du må helt enkelt finne ut den som passer deg, din kropp og din kopp best.
14

Koppen min lekker!

Den aller vanligste årsaken til at det blir lekkasje er fordi koppen ikke brettet seg ut ordentlig. Det kan være sånn at du ikke har rett størrelse, eller så enkelt at koppen er full og må tømmes.

Trenger du litt mer veiledning så kontakte oss gjerne på info@menskopp.se
15

Hva om koppen min føles altfor stor eller altfor liten?

Opplever du at din menskopp er for stor eller for liten så kan du prøve at brette den først på en annen måte, sørg for at føre inn koppen bakover så den følger den naturlige fasongen for skjeden. Du skal ikke føre koppen like langt inn som en tampong, du skal kunne føle piggen med ditt finger i åpningen. Er den litt hard kan du rulle den mellom hendene for å myke kantene opp litt.
Men det kan selvfølgelig være sån at du har feil størrelse, og kan da benytte deg av størrelsegarantien (innenfor de 6 månader fra det at du kjøpt din kopp, garantien gjelder et byte per kjøpt kopp hvis du kjøpt den fra hjemmesiden våres) Send en mail til info@menskopp.se for å få instruksjoner på hvordan du skal gjøre.

NOTABENE:
- Limited Edition koppen Black Pearl kan kun byttes til transparant kopp hvis størrelsegarantien benyttes.
- Størrelsesgarantien utstedes for Startkit og Ultimatekit.
16

Koppen min sitter komfortabelt på plass men den lille piggen stikker ut litt, kan jeg gjøre noe med det?

Stikker piggen ut litt kan det være at du ikke ført inn koppen langt nok, men er det ikke mulig at føre den in lenger så kan du velge å klippe av piggen. Det forstyrrer ikke koppens funksjon.

Men før du klipper av piggen kan du prøve å vrenge koppen inn og ut for å se om det føles mer komfortabelt. Det kan være litt vanskeligere å ta den ut siden du ikke har noe å greppe tak i, men det går.
17

Hvor lang leveringstid har dere?

Vi sender din bestilling innen 1-2 arbeidsdager. Vi sender i vanlig konvolutt med Postnord.
18

Er det noen frakt tillegg?

Vi sender altid uten ekstra frakt tillegg og sender over hele verden.
19

1428aaf3-bd86-11ed-9fea-0a445782c877

Vi tilbyr faktura via Payson, samt kortbetaling med Mastercard eller Visa.
20

Har jeg noen angrerett?

Vi følger angrerettloven og tar tilbake bestillingen din dersom pakken er uåpnet. Siden menskoppen er en hygieneprodukt kan vi ikke ta tilbake den hvis pakken/konvolutten er åpnet.

Ønsker du å returnere din menskopp kan du frankere brevet på nytt og adresse den til:

MonthlyCup AB
Linjegatan 6
302 50 Halmstad
Sverige

legg ved en lapp med navn, adresse og ordernummer så vi kan finne frem dine orderinformasjon.
For raskere håndtering, vennligst send oss ??en e-post med detaljer om saken din.
21

Mangel ved varen - Hvilken rettigheter har jeg?

Hvis noen av produktene du bestilt er skadet eller om du mangler noe av din bestilling så ta kontakt fortest mulig via mail eller telefon, vi ordner enten med retur eller sender deg produktene som mangler.
22

Kan jeg bruke menskopp og hvis jeg har spiral?

Selvfølgelig kan du bruke menskopp og spiral! Vi pleier å anbefale våres kunder at vente noen månader etter de satt in spiral (dette er fordi du kan blø litt av at sette inn en spiral, og en menskopp skal kun brukes til mens).

Men du skal altid va veldig nøye med at bryte undertrykket før du fjerner koppen, vil du kan du be gynekologen din å korte ned trådene så fjerner du litt av risikoen at av mistak dra med deg trådene ut. Men er det så at din spiral støts ut så er det veldig sannsynlig at den ikke satt så bra til og begynne med. 5 % av alle spiraler blir naturlig utstøtt av kroppen i løpet av de første tre månedene etter at den har blitt satt inn.
23

Må jeg koke menskoppen eller kan jeg rengjøre den på andre måten?

Menstruasjonskoppen bør kokes før første gang du bruker den. Etter det skal koppen kokes en gang i månaden - hvis du gjør det før eller etter mensen har ikke så stor betydning.

Hvis du ikke vil bruke en kasserolle så har vi tatt frem en mikropåse som du kan bruke til rengjøring i mikrobølgeovn. Mikroposen finner du her: https://www.menskopp.no/product/microwavebag
24

Hvilken sertifiseringer har MonthlyCup?

MonthlyCup er 100% vegansk og sertifisert av Djurens rett, https://www.djurensratt.se/100-procent-veganskt.
MonthlyCup går også under noe som heter MiljøNærVennlig, en sertifisering som blitt tatt frem for å inspirere til en bærekraftig konsumsjon, www.miljönär.se.

I Sverige finnes det ikke noen øko- sertifiseringer som menskopper passer inn under. Men menskopper er overlegsent bedre enn tradisjonelle menstruasjonsbeskyttelser når det gjelder helse, økonomi og miljø.
25

Hvorfor er det små hull i koppen og hvordan rengjører jeg dem?

Hullene er til for å danne undertrykket når du fører inn koppen. Fyller du koppen opptil hullene så kan det bidra til lekkasje. Hvis du synes det er vanskelig å få hullene rene så kan du bruke en liten børste (en sånn du bruker til mellom tennene) Du kan også fylle din kopp med varmt vann, legge håndflaten din oppå koppen slik at den er fullstendig dekket, og presse ned koppen til vannet flyter ut av luftehullene.
26

Er menskoppen økologisk eller organisk?

Det spørs litt hva du er ute etter. Silkon består av kisel som er en miks av sand og kull, og disse er naturlige material. Ved brenning av koppen så dannes silika, vann og CO - det dannes altså ikke noen farlige utslipp ved produksjon eller forbrenning. En MonthlyCup Plus består av ca 16 gram silikon og alle kopper har en levetid på 5 år så de er veldig miljøvennlige.
27

Hvordan rengjører jeg koppen min på offentlige toaletter?

Siden du kan ha koppen opptil 12 timer då kanskje du ikke en gang trenger å bekymre deg for dette når du er ute å farter. Men dersom du faktisk må tømme den når du er ute, vask hendene før du går in på do. Tøm koppen oppi doen og før den inn igjen, du kan helt enkelt vente med å skylle å rengjøre koppen til når du får mulighet neste gang. Det aller viktigste er din håndhygiene!
28


Hvis jeg har endometriose, vaginisme, vestibulitt eller andre vaginale problemer, kan jeg bruke menskopp da?

Dette er veldig individuellt og et vanskelig spørsmål å svare på. Vi har hørt om mange som lider av endometriose og vestibulitt som kan ikke kan bruke tampong men kan bruke menskopp. Vi har fått flere gledende beskjed fra menstruerende med vestibulitt som forteller oss at det blitt mye bedre etter at de begynt med menskopp.

Vaginisme er dessverre litt mer vanskelig. Er det nest intill umulig for deg at få inn noe i skjeden din så er det veldig sannsynlig at det også gjelder en menskopp.
Men det går ikke heller å utelukke helt før man prøver, Mini koppen kan bra å begynne med da.

Men vi anbefaler altid at snakke med en gynekolog eller lege om du er veldig usikker.
29

Hva inneholder MonthlyCups Cleaning tablets?

Natriumperkarbonat, tabletteringskjemikalier (f.eks. vegetabilsk mel).
30

Hvor ofte kan jeg bruke tablettene?

Så ofte du trenger. Vi anbefaler at bruke de 2 ganger per år for at opprettholde din kopp. Har du for eksempel hatt en soppinfeksjon eller hatt bakteriell vaginos så kan du gjøre en "dyp-rengjøring" av din menskopp med tablettene. Våre tester viser total drap av bakterier etter rengjøring med tabletten. Et ekstra pluss er at det fjerner misfarging opp til 100%.
31

Hvilke bakterier har dere testet tablettene mot?

Vi har testet tablettene på de vanligste vaginale bakteriene/sykdommene. Disse inkluderer coli, stafylokokker og streptokokker (disse er bakteriene som kan forårsake TSS) og candida sopp (den vanligste vaginale soppen) for å nevne noen.
32

Kan jeg bruke min menskopp rett etter tablett kuren?

Ja. Skyll koppen nøye i vann etter rengjøring med tablett, så er den klar for at brukes.
34

Hva er MonthlyCup Wash?

Det er en vask laget med omtanke for både menskoppen din og deg. Bruk en liten mengde sammen med vann for å rengjøre din kopp daglig (minst hver 12. time) i den perioden du har mensen. Du kan så klart bruke MonthlyCup Wash som en intimvask når som helst.
Den er skånsom mot kropp og kopp.
35

Hva inneholder MonthlyCup Wash?

Aqua, Cocamidopropyl Betain, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Chloride, Sodium Lauryl Sulfoacetate, PEG-120 Methyl Glucose Trioleate, Propanediol, Caprylyl Glycol, Sodium PCA, Lactic Acid, Citric Acid og Phenoxyethanol
36

Jeg ser at jeg kan få et menskoppabonnement, hva betyr det?

Dette betyr at du blir abonnement på menstruasjonskoppen. Det samme premiumproduktet, men du trenger ikke betale en engangskostnad som for mange kan være høy. I stedet betaler du litt hver måned. Vi vet at det høres litt gal ut, men det er en måte - av mange - å prøve å gjøre menstruasjonskopper tilgjengelig for alle.
37

Hvordan fungerer abonnementet?

Det første du må gjøre er å velge hvilket produkt du vil ha. Angi deretter leverings- og betalingsinformasjonen din, bekreft med BankID (gjelder inom Sverige) - og det er gjort!

Nå pakker vi og sender bestillingen din til deg. Betalingen trekkes automatisk hver måned fra betalingsmåten du har valgt. Abonnementet er gyldig i 24 måneder. Deretter fornyes den automatisk.
38

Hvordan sier jeg opp abonnementet mitt?

Abonnementsperioden varer i 24 måneder. Hvis du går inn og avslutter abonnementet ditt før 24 måneder har utløpt, vil du motta en samlet faktura med gjenværende beløp igjen å betale sendt til deg.

Hvis du vil betale ut abonnementsperioden, men etter 24 måneder ikke fornye abonnementet, må du gå inn og si opp abonnementet i løpet av den siste måneden av kontraktsperioden. Da blir den siste betalingen trukket som vanlig, men den blir ikke fornyet. Hvis du deretter vil starte et nytt abonnement, kan du gjøre det når som helst som passer deg.

Sammen har vi spart verden på 88047126 bind og tamponger

I gjennomsnitt bruker du 12 000 tamponger og bind i løpet av livet – eller SYV menstruasjonskopper.
Det utgjør en enorm forskjell for verdens søppel!

Les om våres arbeid og prosjekt i utviklende land

Project

Møt Team MonthlyCup

Team MonthlyCup